Stefani: Srbija mora da što pre uđe u EU

0

"Ja lično, moj Odbor, ali mislim i cela zemlja, ubeđeni smo da Srbija jeste Evropa", rekao je Stefani posle sastanka sa predsednikom odbora Narodne skupštine Srbije za inostrane poslove Dragoljubom Mićunovićem.

Stefani je rekao da Italija podržava i nada se što skorijem ulasku Srbije u EU i da misli da je želja i ostalih evropskih država da Srbija postane članica te organizacije.

 

Mićunović je rekao da je sa italijanskim parlamentarcima razgovarao o stepenu pripremljenosti Srbije za evropske integracije, o trenutnom stanju u regionu i o raznim oblicima saradnje.

 

Stefani je ocenio da mu je današnji sastanak pomogao da još bolje razume situaciju u Srbiji.

"Situacija je najviše okarakterisana prvim i najvažnijim problemom, a to je problem na Kosovu. Međutim, tokom našeg razgovora spomenuli smo i druge susedne regije u kojima Srbija ima i interes i odgovornost, među kojima je i Bosna i Hercegovina", rekao je Stefani.

U delegaciji italijanskog pralamenta bili su i dva bivša državna sekretara ministarstva spoljnih poslova, Roberto Antonione i Pjero Fasino.

Italijanski parlamentarci boravili su juče u Prištini i Skoplju, a sutra će otputovati u Sarajevo.

Predstavnici parlamenta Italije u Skoplju su razgovarali sa potpredsednkom skupštine i ministrom spoljnih poslova Janijem Madrakulom i Antonijom Milošoskim, a u Prištini sa predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here