Stefanove kolege skupljaju pomoć!

0

Izgorelo 40 odsto kože: Stefan Minić

Deo od 3.000 evra, koliko košta veštačka koža, obezbedili su rukovodstvo i zaposleni u hotelu "Kragujevac" čiji je vlasnik naš zemljak Milorad Božović iz Malmea i u kome je Stefan radio do tragedije. Nesreća se desila 6. jula kada je Stefan u svojoj kući, u naselju Stanovo, hteo da skuva kafu. Zbog curenja plina iznenada je izbila vatra koja je zahvatila mladićevo lice, ruke i noge.

Direktor hotela Dragan Simović kaže da je u kontaktu sa Stefanovim roditeljima i da im je već uručio deo pomoći.

 

– Akcija još traje. Učinićemo sve što je potrebno za našeg mladog kolegu. Naši radnici su osigurani 24 sata. Zbog toga smo se obratili osiguravajućoj kući da u ovom slučaju ne čekaju da na kraju isplate novac, već da to učine sada kako bi Stefan dobio najbolje lečenje – kaže Simović.

Uporedo s ovom akcijom, Stefanov brat Stanko i njegovi prijatelji ove nedelje organizuju dobrotvorne žurke u Kragujevcu. Nadaju se da će na taj način uspeti da prikupe ceo iznos.

 

U šoku: Otac Goran i majka Mirjana
 

– Stefana nismo videli od kako je nastradao. Lekari nam kažu da su njegove opekotine na rukama, nogama, licu, šakama i stopalima duboke. Koža koju su njegovi drugovi dali sprečila je širenje infekcije, a sada pokušavaju da mu ruke spasu. Veštačka koža za jednu šaku košta 128.000 dinara. Ako bude bilo potrebno još veštačke kože, mi nemamo ušteđevinu kojom bismo je platili, pogotovo što će, kako kažu lekari, njegov oporavak biti dug i težak – priča otac Goran Minić.
 

To je prijateljstvo

Stefanov život spasli su: Nikola Petrović (26) radnik u Džonson kontrolsu, Miloš Đukić (26), takođe iz iste firme i Nikola Barjaktarović (22), koji radi u Fijatu. Reč je o Stefanovim drugovima iz detinjstva. Iako se još oporavljaju od bolnog zahvata jer su im trake kože skidane sa butina, svakodnevno su kod Stefanove porodice i daju im podršku.

Kontakt

Otac Goran je u dilemi da potraži pomoć. Lomi se između tuge zbog sina koga nije video jer je u bolničkoj izolaciji i – besparice. Zaposlen je u Zastava kamionima gde plate više nema nego što ima, a Stefanova majka Mirjana je invalidski penzioner nakon borbe za rakom. Kaže da su kroz život išli sa svojih deset prstiju.
Dragi zemljaci, ukoliko želite da budete uz Miniće, svoju pomoć možete ponuditi Humanitarnom mostu "Vesti", ali i kontaktirati oca Gorana na mobilni telefon: 00381 64 49 03 269.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here