EPA/Janos Marjai
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je danas optužbe lidera Saveza za Srbiju da je falsifikao diplomu fakulteta nazivajći ih notornim lažima i izmišljotinama kojima, kako je rekao, Dragan Ðilas pokušava da skrene pažnju javnosti sa ozbiljne korupcije u koju je upleten.

– Šta očekivati od notornog lažova Ðilasa, čoveka koji ne zna da izgovori istinu – rekao je Stefanović novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše optužbe iz SZS.

Stefanović je rekao da je sve u vezi sa njegovom diplomom čisto i regularno i da je urađeno u skladu sa zakonom, da nije išao u London i da se školovao u Srbiji po programima koji su, kako kaže, bili zakonski odobreni od svih vlada od devedesetih do danas.

– Kao što su izmišljali za moj doktorat, tako će se ispostaviti i za ovo. Ovakvim pričama pokušavaju da skrenu pažnju sa ozbiljne korupcije u koju je upleten Ðilas, što će se pokazati pre ili kasnije – rekao je Stefanović.

Dodao je da takvim optužbama Ðilas pokušava da izbegne odgovor na pitanje kako se obogatio i u kakvim je mahinacijama učestvovala njegova kompanije o čemu je, kaže Stefanović, u svojim izveštajima pisala Verica Barać.

Stefanović je naveo da je lider SZS-a u javnosti govorio da je bogatstvo stekao u Češkoj, ali je da je utvrđeno da je od poslovanja u toj zemlji zaradio 74.000 evra zbog čega se, kaže, postavlja pitanje kako je došao do 25 miliona evra.

– Toliko je Ðilas prijavio u razgovorima sa novinarima, ali pitanje je da li je i to tačno – kazao je Stefanović.

Naveo je da je kroz firme koje su bile u Ðilasovom direktnom vlasništvu i kroz one koje su bile povezane sa njima, prošlo 18 milijardi dinara i to u periodu dok je Ðilas bio na vlasti.

– Potpuno je jasno da je Ðilas svoje bogatstvo stekao zloupotrebljavajući svoje javne funkcije, a da bi izbegao odgovore na pitanja o bogaćenju, svakog dana će izmišljati nešto slično ovome – rekao je Stefanović.

Savez za Srbiju podneo je danas krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića zbog navodnog falsifikovanja diplome o osnovnom fakultetskom obrazovanju, kao i protiv članova nostrifikacione komisije sa Megatrend fakulteta, koja je diplomu nostrifikovala, saopštio je predsedavajući SzS-a Dragan Ðilas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here