Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović napisao je na Tviteru da nije tačna informacija koja kruži društvenim mrežama da će navodno u sredu biti uveden 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu.

U toku prethodne večeri su mnogi korisnici MTS mreže dobili SMS od Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 u kojoj piše: „Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće“.

Osvrćući se na reakcije na društvenim mrežama tokom večeri, Stefanović je naveo da policija radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi lažnu vest.

„Informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna je vest. Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest“, napisao je Stefanović na Tviteru.

Prethodno je za RTS u Vladi Srbije rečeno da nije tačno da će u sredu u 18 časova biti uvedena 24-časovna zabrana kretanja i da će ukoliko dođe do ovakve mere, građani biti upoznati najmanje 48 časova unapred.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime