EPA/Janos Marjai
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom večerašnjeg ulaska demonstranata u RTS, da će država na ovo morati da odgovori i da će svako ko je činio nasilje u RTS-u krivično i prekršajno odgovarati.

– Svako okupljanje je dozvoljeno, ali ovako, uz demoliranje imovine, zastrašivanje, lomljenje i svako drugo nasilje je nešto što u našoj zemlji ne sme da se događa. Pozivam sve koji su ušli u zgradu RTS-a da se mirno raziđu. MUP i policija će učiniti sve da zaštiti svakog novinara RTS-a i pozivam lidere Saveza za Srbiju da prekinu nasilje i sve koji su ušli da napuste zgradu RTS-a”, kazao je Stefanović.

Demonstranti su u toku protestne šetnje upali u zgradu RTS-a, a deo čelnika Saveza za Srbiju zatražio je od javne televizije da im se omogući da se obrate javnosti u programu.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kazao je prethodno u zgradi RTS-a da iz nje neće izaći, i pozvao demonstrante da uđu u svaku prostoriju RTS-a da obezbede da predstavnik protesta gostuje u emisiji RTS-a večeras.

Policija je u zgradi.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here