EPA/Janos Marjai
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da bi prijem takozvanog Kosova u Interpol bio politička odluka i da bi tada Priština bila u situaciji da raspisuje lažne poternice za svim vojnicima i policajcima koji su se suprostavljali terorizmu devedesetih godina.

On je naglasio da je Srbija više puta upozoravala da su Interpol osnovale UN i da su oni u obavezi da poštuju rezolucije koje su UN donele, a da je jedna od njih Rezolucija 1244.

– Po Rezoluciji 1244, KiM je deo Srbije i ne mogu samostalno biti deo neke međunarodne organizacije, jer bi se time impliciralo da je to neka posebna država, a nije – naglasio je Stefanović.

Takođe, navodi, jasno je definisano da deo Interpola mogu biti samo država članica UN ili posmatrači, što tzv. Kosovo nije.

– Činjenica je da Prištini u tome pomaže deo zapadnih zemalja, jer aktivno lobiraju za njihov prijem u Interpol. Mi se obraćamo svim članicama šta bi bila posledica ako Kosovo uđe u Interpol – rekao je Stefanocvić za Tv Pink.

Dodaje da će se politizacijom te organizacije doći do toga da o slučajevima odlučuje politički.

– Neće se više poštovatio da li imate za kriminalcem raspisanu crvenu Interpolovu poternicu, već ko ju je raspisao. Ako donesete političku odluku nema više profesionalnog rada – naveo je Stefanović.

On je rekao da Priština i sada ima mogućnost da se bori protiv kriminala i korupcije preko UNMIK-a.

2 COMMENTS

  1. Epa vi znate vrlo lepo daste pocinili teror i genocid i morate da odgovarate kad tad nemci jos se hapsu ot 2 sv rata a i vi necete pobeci pravdi kad tad

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here