Tanjug
Nebojša Stefanović i ambasador Rusije Aleksandar Bocan- Harčenko

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da se moraju zaustaviti tenzije koje već sedmi dan izazivaju specijalne jedinice iz Prištine sa ciljem da unesu strah u srpski narod na severu Kosova.

On je tokom obilaska dela naših snaga koje se nalaze u u stanju povišene borbene gotovosti u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi “Rudnica” i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje istakao da je neophodno da se jedinice iz Prištine povuku da bi moglo da se razgovara.

– Pre toga nije moguće razgovarati sa onima koji ne poštuju nijedan dogovor i izazivaju destabilizaciju i uznemirenje, sa ciljem da se Srbi potisnu sa severa KiM – rekao je on.

Rekao je i da pred međunarodnim institucijama hoćemo da govorimo o tome šta se dešava na Kosovu i zašto Priština ne poštuje međunarodne propise i Briselski sporazum.

On je dodao i da je sa načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem i ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan Harčenkom i vojnim izaslanikom te zemlje u obilasku naših jedinica koje su u povišenom nivou borbene gotovosti.

Stefanović je napomenuo da su došli do administrativnog prelaza kako bi se upoznali sa situacijom i time da Srbija poštuje međunarodne sporazume i da se nalazi u okviru svojih prava, kao i da smo zabrinuti zbog dešavanja na severu pokrajine jer se prištinske jedinice ponašaju suprotno tim sporazumima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here