Tanjug
Nebojša Stefanović

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će Srbija ustupiti deo vakcina protiv koronavirusa i Republici Srpskoj, ako ih bude imala dovoljno.

– Ako budemo imali dovoljno šta bi falilo da neki deo vakcina ustupimo i Republici Srpskoj, ako oni ne uspeju da nabave. Valjda je naš osnovni cilj da zaštitimo ljude od zaraze, da pomognemo – rekao je Stefanović.

Na pitanje da li u tom slučaju očekuje probleme iz Sarajeva, Stefanović je odgovorio da Srbija nikoga nije odbila ko god joj se obratio za pomoć, i dodao da Beograd hoće posebne veze sa svima u BiH.

– Naravno da volimo Republiku Srpsku i svoj narod, to niko ne može da spreči. Ali šta mi ugrožavamo ako nekome pomažemo, kada izgradimo školu, bolnicu, kada damo neku pomoć u novcu, šta je tu loše? – upitao je Stefanović.

Povodom pojedinih najava o reviziji Dejtonskog sporazuma, Stefanović je ponovio nepromenjen stav Srbije da je Beograd garant Dejtonskog sporazuma i da, dok se svi ne dogovore o svemu, ne može biti bilo kakve promene.

– Mi ne možemo dozvoliti da se dogovore jedni sa drugima, a treći da ne budu pitani i da se Srbi ne pitaju ni za šta i da to uvek ide samo na štetu srpskih institucija. Mislim da bi to bilo veoma štetno i ne bi dovelo do pozitivnog rešenja za BiH – istakao je ministar, dodajući da se Srbija trudi da se uopšte ne meša u pitanja BiH.

On je podsetio da Srbija sa Republikom Srpskom ima specijalne veze, što je pravo po Dejtonskom sporazumu i da hoće u skladu sa tim da nastavi da pomaže Srpsku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here