Tanjug
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović negirao je danas navode da je firma GIM, koja se bavi izvozom oružja, u vlasništvu njegovog oca Branka Stefanovića i istakao da njegov otac nije vlasnik te, niti bilo koje firme koja se bavi izvozom naoružanja.

– Moj otac nije vlasnik te firme niti ima bilo kakve veze sa izvozom oružja – rekao je
Stefanović novinarima posle prezentacije srpsko-kineske mešovite patrole, a na pitanje o tvrdnjama portala „Arms voč“ u kojima se dovode u vezu Stefanovićev otac i izvoz oružja u Saudijsku Arabiju iz koje se kasnije odlazi u Jemen.

Stefanović je naveo da “Arms voč“ nije međunarodni portal, da je registrovan u Bugarskoj i da ga prati stotinak ljudi. Podsetio je da su se povodom tog pitanja oglasili Ministarstvo odbrane i firma “Krušik“ i više puta pružili konkretne podatke.

– Kada se svi oglase i daju podatke, onda morate da se branite od nečega što je neko naveo na parčetu papira i rekao da je to istina. Državne insitucije su ponudile konkretne dokaze, a moj otac sa tim nema nikakve veze’ – rekao je Stefanović.

Naglasio je da Srbija ne izvozi oružje u Jemen, već isključivo u zemlje koje imaju međunarodnu dozvolu i koje nisu pod međunarodnim sankcijama.

– Države poput SAD i Velika Britanija izvoze oružje u Saudijsku Arabiju, kao i veliki broj država EU, zašto bi to bilo zabranjeno samo Srbiji, ne vidim razlog –  rekao je Stefanović.

Predstavnici opozicije ranije su optužili predsednika Srbije Aleksandra Vučića i oca ministra Stefanovića, Branka Stefanovića, da stoje iza izvoza oružja iz Srbije u Saudijsku Arabiju, koje preko posrednika navodno završava u Jemenu.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime