Tanjug
Milo Đukanović i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je posle sastanka državnog vrha koji je sinoć održan povodom situacije u regionu da se veoma brzo očekuju razgovori srpskog i crnogorskog predsednika.

Stefanović je posle sastanka koji je sinoć sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ljudima zaduženim za bezbednost, rekao da je najvažnije očuvati mir i stabilnost u regionu.

On je naveo da je jedna od tema sastanka bila situacija u Crnoj Gori i istakao je da niko nije srećan zbog eskalacije nasilja i jučerašnjih dešavanja u Podgorici.

– Imali smo zabrinutost da je nasilje nastalo iz etničkih razloga. Hoćemo da razgovaramo sa vlastima u Crnoj Gori u cilju spuštanja tenziija – naveo je Stefanović i poručio da je to prioritet.

Rekao je i da je predsednik Srbije bio zabrinut zbg uriniranja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti. Kako je naveo, Aleksandar Vučić će u narednim danima razgovarati sa predsednikom Crne Gore milom Đukanovićem u cilju spuštanja tenzija.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here