Tanjug
Svečani defile u Banjaluci povodom Dana RS

Sjedinjene Američke Države su pozvale vlasti Bosne i Hercegovine da istraže izveštaje u kojima se navodi da su u svečanostima koje su proteklog vikenda održane u Republici Srpskoj veličani ratni zločinci i da su na udaru bili povratnici u gradovima iz kojih je tokom rata proterano nesrpsko stanovništvo, prenosi agencija Rojters.

– Pozivamo nadležne vlasti da bez odlaganja istraže ove incidente i da pozovu odgovorne osobe na odgovornost – naveo je portparol Stejt departmenta u saopštenju.

Portparol kaže i da su SAD duboko zabrinute zbog “izveštaja o govoru mržnje, veličanju ratnih zločinaca i provokativnim incidentima koji su tokom vikenda bili usmereni na povratnike u entitetu Republika Srpska”.

Republika Srpska je 9. januara obeležila Dan Republike i 30 godina od postojanja RS.

8 COMMENTS

  1. Шта је са протераним Србима из Сарајева, а било их је преко
    150000, где су Срби из осталих места. Амерички лицемери ако их толико волите, водите их све у Америку. Последњих дана се види ко позива на рат.

  2. Hej kaubojci, smiri te se. Analizu uzoraka pre svega a onda pozvoni te na pravu adresu. I mirevno bombardiranje nije potrebno. Dosta nas kaznjavaju nemci zadrzavanjem evra kroz pajplajn. Nesto drugo i onako ne znate, papirni tigrovi te veoma nadareni veto davaoci!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here