pixabay.com
Bosna i Hercegovina

Stejt department proglasio je Amira Zukića, bivšeg poslanika Federacije BiH i bivšeg generalnog sekretara Stranke demokratske akcije (SDA) nepoželjnim u SAD.

Ta odluka je doneta zbog, kako se navodi u saopštenju, umešanosti u veliki slučaj korupcije.

“U svom službenom svojstvu poslanika Predstavničkog doma u Federaciji BiH i kao generalnog sekretara Stranke demokratske akcije (SDA), Zukić je bio umešan u koruptivne radnje koje su narušavale vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini”, navodi se u aktu Stejt departmenta.

Ovo, kako se dodaje, potvrđuje američku posvećenost borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini, prenosi Klix.ba.

Protiv Amira Zukića i još nekoliko osoba trenutno se u Opštinskom sudu u Sarajevu vodi proces po optužnici za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.

3 COMMENTS

  1. Комплетан СДА треба прогласити за злочинце.Бивша БиХ је због њих и ХДЗ потонула у мрак геноцида.

  2. Tačno, osim korupcije, oni su i teroristi mudžahedini. To Ameri odlično znaju, ali im je teško da to i priznaju!

  3. Kako ce SAD njih proglasiti kad skupa sa njima rade.BiH je najveci izvoznik mudzahedina preko nje se teroristi peru ka istoku.A HDZ,pa neide ni to!Crnje su za njih ratovali preko vatikana od Johovca pa nadalje..Zaustavljali autobuse Srbskih izbjeglica.Zive ljude prodavali siptarima drugi vadili organe.Srbsku Krajinu svi znamo sta,kako,ko..Suti se.Mada su Srbi krivi na smradjiva nasa vlast.koja se ne bori za istinu i nas narod nego svoj interes licni.pa tako su nastavili da nas sad zakonski prodaju,ubijaju,hapse a da im kao niko nista nemoze.E MOJ SRBSKI NARODE STA OPET DOZVOLISTE SEBI!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here