pixabay.com

“SAD na Rusiju gledaju kao na konkurenta, a ne kao na neprijatelja”, izjavio je zamenik američkog državnog sekretara za politička pitanja Dejvid Hejl.

– Rusija je konkurent, i to prilično žestok, ponekad čak i inovativan, ali konkurent. Predsednik Donald Tramp je u više navrata govorio da se SAD zalažu za dobre odnose sa Rusijom, pa su i vrata za dijalog toj zemlji uvek otvorena – rekao je Hejl u intervjuu za bugarske medije.

Čelnik američkog Stejt departmenta je izjavio i da SAD i Rusija imaju stalne kontakte u vezi sa brojnim pitanjima, počev od Ukrajine, Sirije, Severne Koreje, preko kontrole naoružanja, pa sve do Bliskog istoka.

Inače, Hejl je dao intervju bugarskim medijima povodom nedavnog puštanja u rad gasovoda „Turski tok“, pa je s tim u vezi još jednom rekao da su SAD protiv toga, jer se na taj način „pojačava politički uticaj Rusije u Evropi“.

2 COMMENTS

  1. Vidi sad odjednom! Sad Rusija nije neprijatelj nego konkurent. Pa oni vecito propagiraju konkurenciju. Sta onda traze na ruskoj granici? Bice da su uvideli da nista ne mogu postici bez rizika samounistenja. Ne sme im se verovati!!! Samo cekaju priliku nadmocnosti.

  2. Nije tačno
    Amerikanci žele oteti sve energente na ovome svjetu
    Ilegalno prodaju sirijsku naftu
    I izazivaju čak i ratove da spreče gradnju ruskog gasovoda
    To je američka osvajačka politika
    To mora jednom da stane , na koji način Bog samo zna

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here