Fudbaleri Mančester sitija uspešno su startovali u prvom kolu nove sezone pobedivši Vest Hem 5:0.

 

Vest Hem – Mančester siti 0:5 (0:1)

(Žesus 25; Sterling 51, 75, 90+1; Aguero 86 p)

U 8. minutu Lanzini pada u kaznenom prostoru posle duela sa Zinčenkom, ali penal nije dosuđen, dok je na drugoj strani zapretio Marez čiji je udarac odbranio Fabijanski.

Prvu veliku šansu Siti je imao u 21. minutu – posle duge kombinacije lopta je završila kod Mareza na desnoj strani, napravio je odličnu fintu i šutirao po zemlji, ali malo pored gola.

Idealnu loptu u 25. minutu Marez je poslao za Vokera, koji centrira, a Gabrijel Žezus podmeće nogu i sprovodi loptu u mrežu za 1:0. Imao je Siti još dva naleta, ali je domaćin odoleo. Imao je u finišu poluvremena Žezus još jednu šansu, ali nije dobro reagovao posle neočekivanog kiksa odbrane domaćih.

Već u 51. minutu Siti je duplirao prednost. Samo malo više prostora ostavili su domaći i sevnula je ubitačna kontra u kojoj je De Brujne povukao loptu i pravovremeno proigrao Sterlinga, koji šalje loptu po zemlji kroz noge Fabijanskog i u mrežu.

Treći gol su kreirali Sterling i Žesus, koji plasira loptu u prazan gol. Međutim, posle konsultacija sa VAR tehnologijom, koja je od ove sezone uvedena u Premijer ligi, gol je poništen zbog navodnog ofsajda.

U 61. minutu i Vest Hem je zapretio, ali je Isa Diop šutirao preko gola posle centaršuta Snodgrasa. Desetak minuta kasnije, Siti je dočekao treći gol, pošto se Rahim Sterling ubacio iz drugog plana, a VAR je konsultovan i tom prilikom, ali je procenjeno da nije bilo ofsajda. U 83. minutu Diop je bio nespretan u kaznenom prostoru i srušio Mareza, a Aguero je izuzetno loše izveo penal, pa Fabijanski nije imao težak posao da sačuva mrežu. Međutim, penal je ponovljen jer golman ‘Čekićara’ nijednom nogom nije bio na liniji, a ovoga puta argentinski fudbaler nije imao težak posao da ga savlada.

Do kraja utakmice, Siti je dodatno svoj trijumf učinio ubedljivijim, pošto je Sterling po treći put zatresao mrežu ‘Čekićara’. Postigao je Sterling het-trik, a ujedno je postigao i 50. gol u dresu Sitija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here