Stevanović se okreće igri sa jednim špicem

0

"Crno-beli" su na poslednjem kontrolnom meču poraženi od Udinezea na "Friuliju" sa 2:1, a Stevanović je na tom meču na klupi ostavio neizostavni dvojac startne postave iz prvog dela sezone Almamija Moreiru i Lamina Dijaru.

 

"Znam da bi svi voleli da igramo sa dva špica, ali moramo malo više da se posvetimo i odbrani, da ne mislimo samo na napad", objasnio je Stevanović novinarima.

 

Šef struke šampiona namerava da postavu sa jednim špicem često koristi kada 27. februara bude nastavljeno prvenstvo Srbije. Juče je u Udinama prednost na sredini dao Saši Ilići, a u napadu Brazilcu Kleu.

 

‘Seoske ekipe’

Stevanović smatra da je uvek bolje igrati sa jačim ekipama u pripremnom periodu.

"To je moj princip, hoću da jasno vidim nedostatke svog tima i da pokušamo da baš u tim mečevima izmerimo gde smo. Mogli smo i mi da igramo sa seoskim ekipama, pobeđujemo i pričamo bajke“.

"Od Klea i od Dijare dosta očekujemo na proleće. Možda na našem stadionu više budu igrali zajedno, a u zavisnosti od forme podele minutažu u gostima. Tako je najpravednije", dodao je Stevanović.

 

Partizan prolećni deo sezone započinje gostovanjem u Borcu u Čačku, a pre toga će odigrati prijateljski meč sa Sinđelićem u Humskoj (subota, 14.00).

 

"Do početka sezone pre svega treba još poraditi na mentalitetu i psihologiji igrača. Ne možemo da delimo protivnike na slabije i jače. Jer uzalud pričamo o sistemu i taktici, ako mentalni pristup nije dobar. Sve je uzalud ako ekipa nema identitet, a pojedinci želju da se žrtvuju jedan za drugog", zaključio je Stevanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here