Tanjug

Još jedan avion sa medicinskom pomoći i opremom iz Kine za Srbiju u borbi protiv koronavirusa sleteo je na beogradski aerodrom.

Avion je dočekala premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je istakla da se večeras šalje poruka solidarnosti i zajedništva.

– Ako mogu da kažem da postoji jedna poruka koju šaljemo večeras, to je poruka solidarnosti i zajedništva. Ovo je prelep primer kako svet postaje jedno u teškim vremenima – rekla je Brnabićeva.

Opremu su na aerodromu dočekali i ambasadorka Kine Čen Bo, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, stalna predstavnica UNDP u Srbiji Fransin Pikap, kao i predstavnik kompanije HBIS.

Avion je dovezao medicinsku opremu, kliničke i transportne respiratore, zaštitnu opremu, maske, kao i testove za kovid-19. Deo opreme kupila je Srbija, a deo su donirale Kina i kineske privatne kompanije.

– Dopremanje opreme iz Kine u Srbiju, uz pomoć Evropske unije i UNDP, dobar je pokazatelj solidarnosti čovečanstva, kada Srbija, Kina, EU i UN zajedno rade i bore se zajedno protiv koronavirusa – izjavila je ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Medicinska oprema i pomoć dopremljena je iz Kine, a troškove prevoza snosi EU, dok je u organizaciji pomogao Razvojni program UNDP.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here