Z. Ikanović
Ljubitelji poezije na promociji

U organizaciji Udruženja pisaca Sedmica proteklog vikenda je u Frankfurtu održano književno veče Mahije Demirović Dolovac, pesnikinje iz metropole na Majni. U okviru programa večeri, autorka je publici predstavila svoje dve knjige poezije, “Koračam”, objavljene 2021. godine i “Bol moje duše”, objavljene 2022. godine.

Mahija Demirović Dolovac je rodom sa Peštera, u Frankfurtu na Majni živi već 30 godina, po profesiji je medicinska sestra, a u duši pesnik. U svoje stihove pretače sećanje na zavičaj i rodno Koštam Polje i sva ona lepa i tanana osećanja vezana za zavičaj, prve ljubavi, ali i svu bol i patnju za svojim prerano preminulim roditeljima i život u tuđini. Stihovi ispisani u ove dve knjige su ispovest jedne poetske duše i za autorku imaju isceliteljsku snagu.

O knjigama su govorili Tatjana Milanović, profesor književnosti i Ljubiša Simić, pisac i predsednik Udruženja pisaca Sedmica. Pored autorke Mahije Demirović Dolovac, stihove je govorila poetesa Zlata Ikanović, a muzički ispratio gitarista Fikret Nezirović.

Ljubiša Simić, Mahija Demirović Dolovac i Tatjana Milanović

Nezirović je u nastavku programa prigodnim muzičkim numerama Đorđa Balaševića, Arsena Dedića, Gorana Bregovića i drugih poznatih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, izmamio salve aplauza oduševljene brojne publike.

Književnoj večeri je prisustvovao Vladimir Rajić, vicekonzul Srbije u Frankfurtu.