Promocija zbirke pesama „Zašto?“ autora Miloša Simića održaće se u nedelju 13. oktobra sa početkom u 19 časova u kući Đure Jakšića u Beogradu.

Ova zbirka prvenac je autora i pesme prenose autobiografsku priču, dnevnik u kojem su zapisani snovi, strahovi i nadanja pesnika. 

Stvarana u periodu od 2013. do 2019. godine, knjiga je podeljena u četiri celine: „Klanica snova“ – autobiografskog karaktera; „Deci mrtve majke“ – rodoljubiva poezija; „Pisma njoj“ – ljubavna poezija; „Kraj“ – celina za završetak zbirke, nit koja ima funkciju poente svih pesama. Naslovnu stranu za izdanje radio je umetnik Aleksa Gajić, u okviru biografije nalazi se autorov portret, delo umetnika Sabahudina Muranovića.

Na promociji će govoriti novinar Milidar Švonja i autor Miloš Simić.

Recenziju knjige je uradila književnica i profesorka srpskog jezika Olivera Jovanović, koja  iza sebe ima dve knjige: „Mesec u retrovizoru“ i „Vreme je ljudsko talas na kamenu“.

-Poezija Miloša Simića je formalno jednostavna, pesniku je bitnija poruka koju želi da prenese nego napor da se upusti u veštinu versifikacije. Stiče se utisak da je u strogo kontrolisanoj naizmeničnoj rimi pronašao putanju po kojoj se lako kreće njegova umetnička inspiracija. A možda je tom jednostavnošću koja odiše romantičarskom atmosferom želeo da ostane na kursu tradicionalnijeg poetskog zvuka, opirući se i na taj način modernim tokovima u kojima, uopšte uzev, čamotinja, i pored terora sreće koja se nadima kao vrhunac vrednosne vertikale, truje čovekov vek, navodi književnica Jovanović u recenziji za zbirku pesama „Zašto?“

Autor Miloš Simić je diplomirani novinar na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Rođen je 15. avgusta 1995. godine u Beogradu. Kao novinar, pesnik, strip scenarista i teoretičar živi i radi u Beogradu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime