Lična arhiva
Vesela atmosfera: Učesnici Pesničkog maratona

Kako i dolikuje udruženju koje neguje i čuva srpsku kulturu i predstavlja most sa nemačkim govornim područjem, Integraciono i kulturno udruženje Fokus iz Beča, staru 2023. godinu ispratilo je Pesničkim maratonom.

Pozivu na učešće odazvali su se članovi i prijatelji Fokusa – Nevena Džaja, Vladimir Gavrilov, Biljana Delić, Tomislav Džimi Perić, Slaviša Velimirović, Biljana Stojićević, Branislav Floranović, Dragana Jovanović, Zorica Vitomirov, Perica Ilin, Sandra Dudić i Natasa Pajković, koja je i vodila programa.

Učesnici brojni – publika zadovoljna, svi zajedno su uz muziku, pesmu i veselu atmosferu ispratili 2023, sa najlepšim željama za Novu 2024. godinu.

Na početku večeri Sunčica Rajnprehter, potpredsednica Fokusa je podsetila da je udruženje osnovano 2015.

– Svih ovih godina imali smo samo jedan cilj pred sobom – da prezentujemo srpsku kulturnu baštinu i negujemo lepu reč. To ćemo sa istim žarom nastaviti i ubuduće. Prepoznatljivi smo po manifestaciji Srpski dani kulture, a od prošle godine i Pesničkom maratonu, koje evo postaje lepa tradicija. Prepoznatljivi smo i po tome što se borimo za istinu i širimo ljubav među ljudima, a svojim radom trudimo se da pomažemo ugroženima u matici – istakla je Rajnprehter.

Naznačila je da očekuje da se udruženje uskoro “podmladi”, odnosno da im se priključe i mlađi članovi.

Prva učesnica Maratona bila je Nevena Džaja, a potom je Nataša Pajković najavljivala ostale učesnike. Pročitane su i pesme dve pesnikinje, koje su opravdano izostale. U pauzi su svi uživali uz zvuke gitare, šarmantnog dvojca Džimi Perić – Perica Ilin.

Poete su se smenjivale na bini

Poklon Muzikferajnu

Članovi Fokusa nikada ne zaboravljaju svoje domaćine u Muzikferajnu koji su im i ovog puta ljubazno izašli u susret i ustupili svoje prostorije koje daju notu autentičnosti Pesničkom maratonu. U znak zahvalnosti, darovali su im sliku – akril na platnu – rad Nataše Pajković.

Sandra Dudić

Zahvalnice

Gogosti mogli da uživaju u izvodenju monodrame Dragane Jovanović, a na kraju programa, dodeljene su zahvalnice za učešće u Pesničkom maratonu.

Druženje je potom nastavljeno uz muziku, pesmu i nazdravljanje za uspešniju 2024. godinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here