Stiže pomoć ugroženima u Zaječaru

0

 

Stigao je prvi kontigent humanitarne pomoći Crvenog krsta Srbije u kome su hrana, sredstva za higijenu, gumene čizme i bebi oprema za 300 najugroženijih porodica, a hranu i tehničku robu dopremile su i kompanije "Beoton" i "Strong nature".

Vodostaji Crnog i Belog Timoka danas su iznad kote redovne odbrane od poplava, ali za sada posledice nisu tako velike kao u prvom poplavnom talasu. Beli Timok je na koti 330, Crni na koti 440 centimerara. 

 

U pomoć su u četvrtak stigle jedinice MUP-a Srbije iz Niša i Kragujevca i one su protekle noći postavljale bedeme od peska u Gamzigradskoj banji, kako bi sprečile posledice eventualnog izlivanja Crnog Timoka.

Vatrogasno-spasilačke jedinice evakuisale su noćas još jednu osobu iz zaječarskog naselja Višnjar, a radili su i na više punktova u gradu gde su ispumpavali vodu.

Ponovo je prokopan deo Izvorskog puta, kako bi nadošla voda Belog Timoka otekla ka Timoku, pa je zbog toga saobraćaj prema selu Veliki Izvor u prekidu, kao i zaobilaznica oko Zaječara.

 

Crni Timok se izlio u boljevačkom kraju i poplavio više stotina hektara plodnih oranica, kao i 30-ak domaćinstava od Lukova do Savinca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here