RTS
Tihomir Stanić i Nenad Jezdić glavni glumci u seriji

Ove godine obeležilo se pola veka od kada je na TV Beograd (RTS) premijerno prikazana prva epizoda hit serije “Kamiondžije” sa legendarnim Pajom (Pavle Vujisić) i Jaretom (Miodrag Petrović Čkalja) kao glavnim likovima.

Zbog velikog interesovanja publike širom bivše Jugoslavije, ova serija je više puta reprizno emitovana na TV kanalima, a snimljeni su nastavci serije “Kamiondžije opet voze” (1983), “Kamiondžije ponovo voze” (1984) i 1973. godine film “Paja i Jare”.

Pesma “Kamion šestoton juri kao avion” autora Radoslava Grajića i Petra Tanasijevića, koju su pevali glavni glumci serije, postala je nezvanična himna kamiondžija i pesma koja se rado pevala u društvu.

U čast Paje i Jareta i kao podsećanje na tzv. stara dobra vremena i lepe emocije snimljena je serija “Kamiondžije d.o.o.”.

Posle dve veoma gledane sezone, snimljen je i treći serijal “Kamiondžije d.o.o.”, a premijera prve epizode je zakazana za subotu, 8. aprila u 20 časova na kanalu RTS 1 koji možete da pratite u okviru MTEL TV paketa.

U novom serijalu glavni likovi su Živorad Grujić Žića (Tihomir-Tika Stanić) i Predrag Baburić Baja (Nenad Jezdić).

Žića i Baja imaju različit temperament i interesovanja. Žića je bio šofer, a potom bibliotekar u maloj seoskoj školi u okolini Uba, a Baja vozač autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Kada su obojica ostali bez posla, nakon gledanja serije “Kamiondžije”, dogovaraju se da kao Paja i Jare, postanu suvozači kamiona i osnuju firmu za prevoz robe.

Uz njihovu zanimljivu i uzbudljivu poslovnu priču, upoznajemo i sudbine običnih “malih ljudi” iz provincije koji žive drugačije živote u odnosu na ljude iz velikih gradova.

Serija je pridobila stariju publiku koja je gledala prve kamiondžije, Paju i Jareta, ali i novu publiku koja se po prvi put susrela sa ovakvom temom.

U režiji Filipa Čolovića, snimljeno je 12 novih epizoda koje će biti emitovane vikendom od 20 časova.

Avanture Žiće i Baje počinju tako što oni u besparici, odlučuju da umesto robe prevoze gastarbajtere. Počinju da uče nemački jezik, ali posle vožnje u pijanom stanju dobijaju kaznu i posao se ponovo neplanirano iskomplikuje. U komičnom zapletu, novi posao ih vodi u cirkus gde se igraju sa majmunom Punišom.

Žića i Baja sa majmunom Punišom u nezaboravnoj vožnji

U cirkusu saznaju da vračara Mirođija proriče sudbinu za tri hiljade dinara. Žića ode prvi kod vračare, a ona ga ubedi da dovede i Baju, koji nije bio raspoložen za to. Mirođija proriče Baji da će ga novac mimoilaziti, ali da će dobiti dete, a Žići saopšti da će uskoro dobiti nešto što vredi milione…

Šta je to, saznaćemo u subotu, 8. aprila u 20 časova na kanalu RTS 1.

Ne propustite priliku da se iskreno nasmejete i lepo provedete nastupajući vikend!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here