Pexels
Ilustracija

U Srbiji je poslednjih dana bilo pretežno sunčano sa dnevnim temperaturama malo iznad proseka za ovo doba godine, a prognostičar Marko Čubrilo najavljuje da se već u petak očekuje novo, izraženije naoblačenje i zahlađenje, uz povremenu pojavu snežnih padavina.

Prema prognozi Čubrila, sredinom nedelje biće suvo i umereno hladno uz jutarnji mraz, dok će u toku noći biti slabih do umerenih, a ponegde na planinama i jakih mrazeva.
Jutarnji minimumi od -7 do -1, na snegom pokrivenim planinama ponegde i oko -12 stepeni Celzijusa. Dnevni maksimum od 2 do 6 stepeni, a u mestima gde će se magla ponovo duže zadržavati oko -1 stepen Celzijusa.

„U četvrtak ispred novog, hladnog, fronta koji će se ka nama spuštati po istočnoj periferiji jakog anticiklona sa centrom nad Velikom Britanijom ponovo malo toplije uz jugozapadni vetar i dnevni maksimum od +3 na krajnjem severu do oko +12 na jugu i jugozapadu regiona“, naveo je Čubrilo na Fejsbuku.

Sredinom dana i posle podne prvo na severu, a u toku noći ka petku i nad ostalim predelima očekuje se naoblačenje uz okretanje vetra na jak severni, padavine i zahlađenje.

„Za sada deluje da će u nizijama to uglavnom biti kiša ili prolazan sneg koji neće usloviti formiranje konkretnog snežnog pokrivača, dok bi planine, posebno u BiH, Crnoj Gori i Srbiji dobile prolazan ali konkretniji sneg“, dodao je Čubrilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here