Tanjug
Skupština Srbije

Ministarka pravde Maja Popović obećala je u ime Vlade Srbije da će borba protiv korupcije i kriminala biti nepokolebljiva.

Popović je u Skupštini Srbije, gde je sinoć završena načelna rasprava o izmenama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, rekla da će Poreskoj upravi u okviru koje je formiran poseban sektor za poreklo imovine svi pomagati, saopštilo je Ministarstvo pravde.

“Poreskoj upravi daćemo svu podršku, kao i tužilaštva i sudovi svi će ucestvovati u toj borbi kako bi Zakon sproveli na najbolji mogući način u delo”, rekla je ministarka pravde. Popović je izrazila žaljenje sto pojedini poslanici neosnovanim navodima pokušavaju da umanje borbu države protiv korupcije i kriminala.

“Ovo je antikorupcijski zakon par ekselans. Ova država i ova vlada pokazala je da se jasno odredila i protiv korupcije i kriminala”, rekla je ministarka i dodala da svi mogu da se uvere šta je na tom polju urađeno prethodnih nedelja.

Ministarka je naglasila da se nezakonito stečena imovina može utvrditi samo u toku sudskog, krivičnog postupka. Ovde se radi o razlici u imovini koju je neko stekao i prihodima koje ima, a to mora da se utvrdjuje na bazi odredaba ovog zakona.

2 COMMENTS

  1. Svakako treba krivično da odgovaraju svi oni koji su doveli privatne firme pod stečaj, aa imovinu firme prebacili na svoje ime ili ime članova porodice

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here