Tanjug
Jezero Gazivode

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da stoji iza svake izjave o jezeru Gazivode, o kome će se svakako razgovarati u dijalogu Beograda i Prištine, a koji će prema njegovim rečima imati novo poglavlje, prenosi Reporteri.

Dodao je da nije pročitao izveštaja studije izvodljivosti za jezero Gazivode, koji je izdalo američko Ministarstvo energetike i da bi to prvo trebalo da urade stručnjaci.

Na pitanje da li je kosovski tim spreman da pregovara o jezeru Gazivode Kurti je rekao da da sve što je rečeno o jezeru Gazivode stoji i da će dijalog Kosova i Srbije imati novo poglavlje.

– Pregovori su završeni proglašenjem nezavisnosti Kosova i savetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde. Dijalog između Kosova i Srbije imaće novo poglavlje. Do sada smo imali sastanak, po svoj prilici imaćemo još jedan sastanak. Jednom ćemo se se složiti oko dnevnog reda kako bismo otvorili novo poglavlje dijaloga. Što se tiče jezera Gazivode, stojimo iza svih naših stavova koje smo do sada izneli. Najnoviji izveštaj pre dijaloga treba da pročitaju i prouče naši stručnjaci – rekao je Kurti.

Vezano za podelu i zajedničku upotrebu vodnih resursa jezera Gazivode Kurti je rekao da ne bi trebalo „da preduzmemo tri koraka odjednom“, a da tako nešto nije ni moguće.

1 COMMENT

  1. Шиптари имају доброг саговорника из Србије. Конструктивног.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here