FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi kazao je nakon što je primio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena da je svako društveno priznanje mnogo više društvena obaveza nego nagrada i zahvaljujući u ime svih dobitnika poželeo da Srbija i svi ljudi u njoj i iz nje svaki novi Vidovdan dočekaju u sve većoj slobodi, miru, blagostanju i uspesima.

Stojković je na svečanosti povodom Vidovdana istakao da je velika čast na ovako veliki dan u Srbiji dobiti tako veliko priznanje i ukazao na to da će današnji dan i trenutak kada mu je predsednik Aleksandar Vučić uručio orden „ući u finalno takmičenje njegovih najdražih životnih uspomena“.

– Priznanje koje sam danas dobio naslovljeno je na moje ime i prezime, ali ja ga razumem kao priznanje i svima onima koji su učestvovali u pobedama koje sam proslavljao, kao i u porazima iz kojih sam učio – kazao je Stojković.

Dodaje da su za ovaj trenutak zaslužni njegova porodica, timovi za koje je igrao, timovi koje je trenirao, mnogi saigrači, treneri, igrači, osoblje, još brojnija publika i navijači.

Navodeći da su odlikovanja često izraz podrške, Stojković je kazao da u ovom trenutku sa radošću prihvata orden kao podršku celoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije da nastavi dosadašnje uspehe i da na narednom svetskom prvenstvu postigne najbolje moguće rezultate.

– Ta podrška ne ide samo meni, već i svima onima sa kojima radim, stoga ću u ime svih onih koji Srbiju časno predstavljaju dati reč da ovu podršku koju su danas dobili neće izneveriti. Borićemo se i dati sve od sebe što možemo da Srbija bude ponosna na nas. Mi koji predstavljamo sportsku čast jedne male, ali za sve nas najveće zemlje na svetu – naglasio je Stojković.

Kako je rekao, kao čovek koji je učestvovao u mnogim teškim utalmicama uzeo je sebi slobodu da konstatuje da su ovo teška vremena istorijskog takmičenja i naveo da u njima Srbija može da ima povoljan rezultat samo ukoliko bude dovoljna jaka, mudra i dovoljno složna.

– Vidovdan nas stalno podseća koliko je važno da budemo tu jedni za druge, posebno onda kada je najteže – kazao je Stojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here