Državni vrh Belorusije je procenio da može da se igra fudbal i ja im na tome verujem, rekao je srpski fudbaler Danijel Stojković, član beloruskog Nemana iz Grodnog, grada na samom zapadu te države, inače jedinoj u Evropi koja i dalje ne obustavlja tok nacionalnog fudbalskog prvenstva zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, koja je zahvatila čitav kontinent.

– Lično, verujem u odluku beloruske vlade i beloruskog saveza da može da se igra. Nadam se da ćemo se izboriti sa virusom kao i cela Evropa – naveo je Stojković za Javni servis.

On ipak ukazuje da su razlozi za takvu odluku i finansijske prirode, jer su klubovi potpisali raznorazne ugovore, a prodata su, kaže, televizijska prava u trinaest država širom sveta.

Kaže da su obaveze koje ima uobičajene te da su treninzi redovni.

– Svaki dan je isti, održavaju se sastanci pred trening, redovni treninzi, razne video-analize. U prostorijama smo grupisani svi zajedno, oko 25 do 30 ljudi, nema razmaka od metar i po ili dva kao što je propisano u Srbiji – napominje.

Prema njegovim rečima, i u Belorusiji je propisano slično, ali se igrači toga, barem u njegovom klubu, ne pridržavaju.

U Belorusiji je dosad zaraženo oko 2.500 ljudi, dok je umrlo 25.

Pored Belorusije, fudbal se i dalje igra u srednjoameričkoj državi Nikaragvi, na Tajvanu, u afričkom Burundiju i Tadžikistanu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here