EPA-EFE/Omer Messinger

Avganistan mora da izgradi bezbednu zemlju za svoje građane, pošto NATO povlači svoje vojne snage iz te zemlje nakon 20 godina, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nakon odluke da povlačenje započne od 1. maja.

– Ovo nije laka odluka i za sobom povlači rizike – rekao je Stoltenberg, prenosi Rojters.

– Suočeni smo sa dilemom, jer je alternativa odlasku biti spreman za dugoročnu, otvorenu vojnu obavezu… Sada je avganistanskom narodu potrebno da izgradi održivi mir – rekao je on na konferenciji za novinare zajedno sa američkim ministrima odbrane i spoljnih poslova u sedištu NATO-a.

1 KOMENTAR

  1. NATO, kao zločinačka organizacija, povlači se iz Avganistana od 1. maja 2021. godine. Završili posao, uništili zemlju, povećali proizvodnju maka, poubijali nedužne građane, a ne i Talibana. Sada odlaze, a pitam se i šta su uopšte tamo išli, semka im se zatrla. Avganistana jedini je pokorio Aleksriandar Makedonski i niko drugi ni Englezi ni Rusi, ni Ameri. Ameri ili Enki gde su dohvate tamo trava ne raste, raste njihova zločinačka demokratija, što je najbolje osetila SRJ 1999. godine. Takođe, uništili su još Iraka, Libiju, Siriju i Vijetnama.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime