EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
Jens Stoltenberg

Ruski ministar spoljnih poslova Segej Lavrov izjavio je danas da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izgubio dodir sa realnošću i da je teško shvatiti njegove izjave ozbiljno.

– Znate da već dugo ne komentarišem njegove izjave. Po mom mišljenju, on je već izgubio dodir sa realnošću – rekao je Lavrov novinarima komentarišući reči šefa Alijanse o potencijalnom gomilanju vojske na istočnom krilu, prenosi TAS S.

NATO je u ponedeljak saopštio da će savezničke snage biti spremne i da bi mogao da rasporedi dodatne borbene jedinice u istočnoj Evropi kao odgovor na gomilanje jedinica ruskih oruužanih snaga na granici sa Ukrajinom.

Stoltenberg je rekao da razmeštanje novih vojnih snaga NATO u istočnoj Evropi “nije pretnja za Rusiju” i da NATO “ostaje spreman za nastavak dijaloga sa Rusijom”.

Lavrov je novinarima rekao i da je Moskva spremna za svaki razvoj situacije kada je reč o bezbednosti.

“Spremni smo za svaki scenario. Nikad nismo napali nikog, uvek su nas napadali. Oni koji su to radili uvek bi dobili sta zaslužuju”, rekao je Lavrov.

2 COMMENTS

  1. Pobegli od bosatih Talibana i sad hoće sa Rusijom da se zakače. Oni su stvarno svi izgubili kompas, ti u toj Nato zajednici. BEZ REČI!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here