Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je sada za Kijev došlo najteže vreme od početka sukoba u Ukrajini.

– Da, to je tačno, sada je najteže vreme u ovom ratu – rekao je Stoltenberg u intervjuu za CNN, priznavši da ruske oružane snage „uspevaju da postignu neke manje uspehe“.

Istovremeno, Stoltenberg je naglasio da su „ratovi nepredvidivi“, ali NATO tvrdi da alijansa „ne očekuje veliki ruski prodor“.

On je dodao da smatra da pravo na samoodbranu omogućava Ukrajini da koristi zapadno oružje za udare na teritoriju Rusije.

– Prema međunarodnom pravu, Ukrajina ima pravo na samoodbranu. A samoodbrana uključuje pravo da se gađa ciljeve van Ukrajine, uključujući legitimne vojne objekte u Rusiji. Postoje nacionalne odluke o ograničenjima upotrebe oružja. Neki saveznici uopšte nisu uveli ograničenja, drugi jesu. Ja sam rekao da mislim da je došlo vreme da se preispita da li ta ograničenja treba uvoditi ili ne – istakao je Stoltenberg.

Ranije se predsednik Francuske Emanuel Makron založio da se Kijevu dâ odobrenje da izvodi napade na vojne objekte na teritoriji Rusije odakle ruske snage gađaju ukrajinsku vojsku.

Komentarišući predloge zapadnih zemalja da se Kijevu dozvoli da gađa teritoriju Rusije, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da predstavnici zemalja NATO moraju biti svesni sa čime se igraju kada govore o takvim predlozima.

3 COMMENTS

 1. ТО ИСТО ВАЖИ ЗА НАТО ЗЕМЉЕ КОЈЕ ШАЊУ ТО ОРУЖИЈЕ
  ЗАР НЕКО МИСЛИ ДА
  РУСИ НЕЋЕ ГАЂАТИ ОНЕ КОЈИ ДАЈУ ОРУЖИЈЕ ,ЛОГИСТИКУ , И СВЕ ПОТРЕБНО САМО ДА СЕ ГАЂА ПО РУСИЈИ.
  СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
  СЛАВА ЦАРСКОЈ РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

 2. 😂 MA NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO MISLIŠ!!! MOŽDA ZA 200 GIDINA OJAČATE!!! PA SAČEKAJ!!! MLAD SI TI 😁 ŠTA ONO REČE? TREBAJU UKEAJINCI GAĐATI TERITORIJU RUSIJE 😂 ODAKLE TI ONO BI???

 3. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here