EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

NATO pažljivo prati situaciju u Poljskoj, nakon što je, kako se pretpostavlja, ruska raketa ušla u vazdušni prostor te zemlje, članice Alijanse, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je napisao na platformi X da je o tom incidentu razgovarao sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom.

Stoltenberg je istakao da je NATO solidaran sa Poljskom i da ostaje u kontaktu sa zvaničnicima te zemlje dok se utvrđuju činjenice u vezi sa incidentom, preneo je Rojters.

Ruski projektil je verovatno danas ušao u vazdušni prostor Poljske, izjavio je poljski general Maćej Kliš, nakon što je neidentifikovani vazdušni objekat uočen u ranim jutarnjim satima posle snažnog ruskog napada na Ukrajinu tokom noći.

Kliš, operativni komandant poljskih oružanih snaga, rekao je da je objekat najverovatnije napustio poljski vazdušni prostor nakon što je proveo manje od tri minuta iznad teritorije Poljske i vratio se iznad teritorije Ukrajine, preneo je Rojters.

“Cela putanja leta iznad poljske teritorije je praćena”, rekao je Kliš novinarima.

Rusija je napala Ukrajinu sa 158 dronova i projektila tokom noći, gađajući ključnu infrastrukturu, industrijske i vojne objekte, saopštila je ukrajinska vojska.

Zalutala ukrajinska raketa pogodila je u novembru 2022. godine poljsko selo Pševoduv na jugu Poljske, i tom prilikom su poginule dve osobe.

Ruska raketa pronađena je u aprilu u šumi nedaleko do grada Bidgošča na severu Poljske.

2 COMMENTS

  1. Тај НАТО је озбиљно болестан

    🇷🇺☦️🇷🇺СЛАВА РУСИЈИ

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here