EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg najoštrije je osudio ruske raketne napade Ukrajinu, koji su doveli do brojnih žrtava među civilnim stanovništvom, uključujući i decu.

– Rusija nastavlja svoj brutalni rat u Ukrajini. Upravo smo videli užasne raketne napade na ukrajinske gradove u kojima su ubijeni nevini civili, uključujući decu. Osuđujem ove strašne napade – rekao je Stoltenberg sinoć pre sastanka sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom u Vašingtonu.

On je najavio da će tokom NATO samita koji počinje danas u Vašingtonu biti donete odluke o daljem jačanju pomoći Ukrajini, objavljeno je na sajtu Pentagona.

Dodao je da će na Samitu NATO u Vašingtonu biti prisutni i lideri azijsko-pacifičkih partnera – Australije, Novog Zelanda, Japana i Južne Koreje.

– To pokazuje da naša bezbednost nije regionalna, naša bezbednost je globalna – istakao je Stoltenberg.

Rusija je juče izvela masovni raketni napad na Ukrajinu, a ukrajinske vlasti su saopštile da je u tim napadima ubijena najmanje 41 osoba, a ranjeno 149 ljudi.

7 COMMENTS

 1. И МИ ОСУЂУЈЕМО
  УРАНИЈУМСКЕ И КАСЕТНЕ БОМБЕ БАЧЕНЕ НА СРБИЈУ 1999
  КИМ ЈЕ СРБИЈА🇷🇸☦️🇷🇸
  Р1244УН
  ВАЖИ И ЗА нато

 2. Vi ste najodgovorniji za nastavak rata a ne Rusija. Prestanite da salhet milijarde dolara i oruzje Zelenskom koje zavrsava na crnom trzistu i rat ce stati. Ali vi ne elite da priznate poraz od Putina i Rusije a vi ste kao Nato odavno poratni.

 3. Nije osude vredno ono, šta je osude vredno, nego ono što ja kažem, da je osude vredno, odnosno, ništa nije osude vredno, ukoliko se za to ne osudi Rusija, Kina, Srbija, Iran, Sirija ili neko sličan!

 4. Zar ti je Sirija sa ruskim trupama i aerodromina na kojima su ruski avioni slicna Srbiji, Kini ili Iranu???
  Ni trunke slicnosti.
  Samo se mentalni bolesnici raduju decijoj smrti i razaranju decije bolnice. Neka. samo se vi radujte. Ni jedno dete nije zasluzilo vasu radost. Sram neka vas bude.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here