EPA-EFE/Omer Messinger
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je pozvao Kinu da izvrši svoj uticaj na Rusiju da se okonča rat u Ukrajini.

“Sreo sam se sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiem. Pozvao sam Kinu da izvrši uticaj na Rusiju, kako bi se završio rat u Ukrajini. Takođe sam potegao pitanja zabrinutosti u NATO u vezi ljudskih prava i Tajvana. Spremni smo da nastavimo naš dijalog o globalnoj sigurnosti”, naveo je Stoltenberg na Tviteru.

Samo dan ranije Stoltenberg je rekao da saradnja Kine sa Moskvom od početka napada Rusije na Ukrajinu i kineski komentari protiv proširenja NATO pokazuju zašto zapadni odbrambeni savez treba da posmatra Peking kao bezbednosni izazov.

– Zbir svega je da ovo samo povećava značaj NATO saveznika koji stoje zajedno i shvataju da je Kina deo bezbednosnih izazova sa kojima treba da se suočimo danas i u budućnosti –  rekao je Stoltenberg u intervjuu za Rojters.

1 COMMENT

  1. Kakav idiotizam.Vi ste gospodo krivi za rat u Ukrajini.NATO pakt i Amerika i EU su direktni krivci za rat u Ukrajini.Ko je napravio Majdan.Ko je stvorio i oziveo naciste u Ukrajini.Ko pomaze rat u Ukrajini.Ko salje oruzje u Ukrajinu.Ko vodi gebelsovu propagandu i postice rat u Ukrajini.Kakav idiotizam i licemerje NATO trazi od Kine Utice na Rusiju.U istoo vreme NSATO i Amerika se pripremaju za rat priotiv Kine

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here