EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Ministri odbrane zemalja članica NATO-a i industrijski partneri razgovaraće danas i sutra o tome kako dalje pojačati proizvodnju oružja i municije, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je rekao novinarima u Briselu da je standard za zemlje NATO-a da troše dva odsto BDP-a za odbranu i da je to minimum za, kako je naveo, investiranje u zajedničku bezbednost.

Podrška NATO-a Ukrajini bitno utiče na situaciju na bojnom polju, istakao je Stoltenberg, preneo je Rojters.

Ministri odbrane NATO-a započeće danas dvodnevni sastanak u sedištu Alijanse u Briselu, a očekuje se da jedna od glavnih tema bude situacija u Ukrajini.

Očekuje se da se danas sastanu i predstavnici članica Kontaktne grupe za odbranu Ukrajine, koju čini više od 50 zemalja, a na početku tog sastanka govoriće američki ministar odbrane Lojd Ostin.

2 COMMENTS

  1. Pa to vam je i cilj…
    Fabrike oružija rade punom parom i to neko mora da plati, što Ukrajina zemljom , žitaricama , što porezni obveznici zemalja koje šalju oružije , to je američka metoda ,
    AMERIKA PROVELA 222 GODINE U RATU, POBIJENO 9 MILIONA LJUDI
    Prema najnovijem izveštaju Pentagona o troškovima ratovanja, američka vojska potrošila je 1,46 biliona dolara u periodu između 11. septembra 2000. do juna 2017. godine.

    To znači da je je Amerika na ratove trošila oko 250 miliona dolara dnevno ili oko 91 milijarde godišnje.
    Bože☦️Pomozi
    Da se jednom zaustavi ovo zlo
    🍀☦️🍀

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here