EPA/Filip Singer
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus

NATO treba da isporuči oružje Ukrajini, ne samo za odbranu, već i da bi mogla da pobedi i povrati svoje teritorije, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Kako je istakao, Nemačka će uskoro doneti odluku o tenkovima “leopard”. Sve zemlje koje imaju ove tenkove već mogu da počnu da obučavaju posade za njih i pripremaju ih za prebacivanje u Ukrajinu, jer će taj proces potrajati.

– Nemačka je već rekla da zemlje koje žele da prebace (ove tenkove u Ukrajinu) mogu da počnu da obučavaju posade za njih i odrede koliko vozila mogu da prebace, pošto će za ovaj proces biti potrebno neko vreme – istakao je Stoltenberg.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da NATO ne bi trebalo da postane strana u sukobu u Ukrajini.

– Princip i danas važi: NATO ne sme da postane strana u ratu – rekao je Pistorijus na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Stoltenbergom, govoreći o sukobu u Ukrajini.

Istovremeno, ministar je napomenuo da Nemačka pruža značajnu pomoć Ukrajini, ističući da je njegova zemlja među vodećim zemljama po obimu pružene pomoći.

7 COMMENTS

  1. Pa kako je moguće da NATO šalje toliku količinu naoružanja, vojne tehnike, da obučava ukrajinsku vojsku, komanduje njome a da nije strana u sukobu. Pa šta je onda?

  2. NATO ne sme da postane strana u ratu?
    Pa vi ste smešni gospodine. NATO je strana i učesnik od samog početka rata.

  3. @ Lokvas To ti je kao i Monika Lewinski i Klinton. On sa njom nije imao nista samo je ona sa njim

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here