EPA/Stephanie Lecocq
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas, posle sastanka ministara odbrane zemalja članica Alijanse u Briselu, da je na sastanku bilo novih najava nekih zemalja da se pojača podrška misiji Kfor i kazao da je vidno povećanje tenzija na Kosovu, ne samo u vezi sa pitanjem registarskih tablica.

Stoltenberg je rekao da trupe Kfora podržavaju napore diplomata Evropske unije da ostvare napredak u dijalogu Prištine i Beograda, uz posredovanje EU.

– Zapadni Balkan je region u Evropi gde EU i NATO veoma blisko sarađuju. Pomogli smo da se okončaju dva brutalna rata, prvo u Bosni i Hercegovini, zatim na Kosovu. Imamo svoje prisustvo, misiju Kfora na Kosovu. Saveznici su posvećeni da nastave, da doprinose snagama – rekao je Stoltenberg odgovarajući na pitanja novinara sa Zapadnog Balkana.

Govoreći o Bosni i Hercegovini, rekao je da je u pitanju jedna od zemalja koje su na putu ka članstvu u NATO, što Alijansa podržava, ali je istakao da će ta odluka na kraju biti odluka BiH. Dodao je da ta odluka mora da bude nešto što Bosna i Hercegovina želi, jer “NATO poštuje odluke svih zemalja koje same biraju svoj put”.

6 COMMENTS

  1. Овај Јенс прича глупости. Не КиМ нису Срби реметилачки фактор већ Шиптари. НАТО И САД су им спонзори, они треба да Шиптаре и њихово лудило да обуздају. Докле год се на КиМ налази Бондстил нема мира. А какд оду …

  2. To samo kad NATO ubaci engleske gurke da dođu da pucaju na Srbe
    I to koristiti kao pritisak na Srbiju
    Da ispuni vaše zahtjeve
    Baza Bonsdil je ilegalno urađena na srpskoj zemlji
    Treba da idete sa Kosova i Metohije
    Otjerali smo turke
    Bože☦️Pomozi i vas ćemo
    🇷🇸☦️🇷🇺

  3. Posaljite Jos Par stotina hiljada vojnika, mozda je neophodno da stitite narod tamo,ha ha ha ha, to vam je oduvek Bio izgovor za okupaciju neke teritorije, pa se kao cudite Sto rusi rade isto, imate Li ogledala U kuci, stidite Li se ponekad dok se pogledate

  4. Pa normalno je da NATO postuje> Malo batina, malo mrkva. Rusija takodjer postuje suverenost i neovisnost Ukrajine. To se vidi vec od 24.02.

  5. NATO nije pomogao da se zaustavi rat, nego je ratovao na strani Hrvata, Muslimana u BIH i Albanaca na Kosovu, a protiv srpskog naroda. Dakle, ono što nije uspeo vojno, sada u sinhronizaciji sa EU želi da postigne politički, a to je da ukine Republiku srpsku i da otme Srbiji teritoriju KiM. Srbi ne mogu pristati na to milom. Znači moraće silom…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here