pixabay.com

Nemačke vlasti izvršile su danas racije na više desetina lokacija širom zemlje nakon što je ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer zabranila delovanje desničarske ekstremističke grupe optužene za širenje nacističke ideologije.

Rano jutros je pretreseno sedište grupe “Artgemajnšaft”, kao i 26 kuća koje pripadaju 39-orici članova ove organizacije u 12 saveznih država, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

– Ovo je još jedan težak udarac desničarskom ekstremizmu i ideološkim piromanima koji i danas nastavljaju da šire nacističku ideologiju. Ova desničarska ekstremistička grupa pokušala je da regrutuje nove neprijatelje Ustava svojom odvratnom indoktrinacijom dece i mladih – izjavila je Fezerova.

Nemačke vlasti su ovog meseca zabranile još jednu neonacističku grupu, “Hamerskins Dojčland”, sa korenima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon istrage u saradnji sa američkim zvaničnicima koja je trajala više od godinu dana, Nemačka policija je upala u domove 28 članova te grupe.

1 COMMENT

  1. а да се нису ове организације бориле против окупације Немачке од стране НАТО пакта…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here