EPA/FLORIAN WIESER
Hajnc-Kristijan Štrahe

Bivši lider Slobodarske partije Austrije (FPO) i nekadašnji vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je u maju zbog korupcionaške afere „Ibica“ bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije, danas će govorom na skupu „Saveza za Austriju“ (DAO) da se vrati na političku scenu.

Novogodišnji skup DAO, stranke koju su krajem godine formirali nekadašnji visoki funkcioneri FPO bliski Štraheu, organizovan je tako da sve bude u znaku Štrahea.

Najpre će se, prema programu, prisutnima obratiti šef DAO Karl Baron, a posle obraćanja dalja dva člana, bina se prepušta Štraheu, koji za svoje istupanje ima sat vremena. Prema informacijama dnevnika „Esterajh“, Štrahe će imati borbeni govor.

– Može se pasti, ali se mora potom ponovo ustati. Ostaću uvek veran sebi i neću ostaviti na cedilu ljude koji u mene veruju – rekao je Štrahe pred današnji govor.

Istakao je da ostaje čovek kakav je oduvek bio i koji neće dozvoliti da ga masivni napadi ućute.

– Samo onaj koji se iz uverenja bori može pobediti – kazao je Štrahe.

Inače, osnivači DAO žele Štrahea kao nosioca liste na ovogodišnjim izborima u pokrajini i gradu Beču.

U svom govoru najverovatnije se o tome još neće izjasniti, ali više od 1.000 ljudi se prijavilo za skup DAO, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime