Štrajk u “Britiš ervejzu”

0

Prizemljena flota "Britiš ervejza"

"Britiš ervejz" štrajkuje i zbog smanjenja prekookeanskih posada sa 15 na 14 članova. Na sajtu aerodroma "Nikola Tesla" piše da su letovi Britiša i u dolasku i u odlasku otkazani.

 

"Britiš ervejz nam je predstavio ponudu koja je gora od one na koju smo svi jednoglasno pristali prošle nedelje. To nas apsolutno onemogućava da se vratimo pred svoje članove i odlučujemo u ovim okolnostima. Izuzetno sam razočaran", rekao je Toni Vudli iz sindikata.

 

"Za duboko žaljenje je to što predlog koji smo uručili sindikatu, za koji lično mislim da je fer, i da rešava sva pitanja našeg kabinskog osoblja nije prihvaćen. Uprkos tome, rekao sam da naša ponuda ostaje na stolu sve dok štrajk formalno ne počne", kaže izvršni direktor "Britiš ervejza", Vili Volš.

 

Iz menadžmenta saopštavaju da imaju rezervni plan i da su desetine hiljada zaposlenih koji nisu u spornom sindikatu ipak spremni da usluže putnike.

 

U kompaniji tvrde da će 65% putnika ipak poleteti uprkos štrajku, iako je otkazano 1100 od 1900 planiranih letova, među njima i onaj za i iz Beograda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here