Stranci brže do državljanstva

0

Ministar inostranih poslova i integracije Sebastijan Kurc najavio je da će takozvani Deskovi dobrodošlice za migrante biti prošireni i kazao da želi da smanji vreme od dolaska imigranata do dobijanja državljanstva.
On je, na konferenciji za štampu sa vicekancelarom Mihaelom Špindelegerom i šefom Integracionog fonda Francom Volfom ukazao da je pre 12 meseci otvoren prvi "desk" .
Prema njegovim rečima, posle Beča institucije za pomoć novim imigrantima otvorene su u Gracu, Lincu, Salcburgu i Inzbruku.
Kurc je izrazio zadovoljstvo velikim interesovanjem za ovu ustanovu čiju je pomoć do sada koristilo 25.000 ljudi.
Za jesen on je najavio otvaranje "deska" u Klagenfurtu i kritikovao preveliku birokratiju u zemlji vezano za imigrante.
"Predugo se integracija migranata u Austriji prepušta slučajnostima", kazao je on dodajući da želi da spreči greške iz prošlosti i da želi da smanji vreme od dolaska imigranata do dodele državljanstva.
Prema njegovim rečima dve trećine imigranata koji dolaze u Austriju poreklom su iz država EU, pre svega iz Nemačke, Mađarske, Rumunije, Poljske i Slovačke.
S tim u vezi je kazao da će se založiti da se dobije evropski novac za građane EU, to jest njihovu integraciju. Takođe je najavio da će ponuda učenja nemačkog biti dalje proširena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here