pixabay.com
Foto: Ilustracija

Strane vojne snage ne mogu da ostanu na Maldivima, izjavio je novoizabrani predsednik te ostrvske zemlje Mohamed Muicu na mitingu svojih pristalica koji su proslavljali njegovu pobedu na izborima proteklog vikenda.

Očekuje se da će novi predsednik Maldiva, koji je u drugom krugu izbora održanom u subotu pobedio svog protivkandidata, aktuelnog predsednika Ibrahima Soliha, redefinisati odnose sa Indijom i Kinom, prenosi Rojters.

Pobednik izbora Muicu podržava bliskle odnose sa Kinom i tokom svoje kampanje zalagao se za sprovođenje kampanje koja je nazvana “Indija napolje” (sa Maldiva).

“Sve zemlje koje pristaju na našu promaldivsku politiku biće naši bliski prijatelji i saveznici. Vratićemo strane vojnike sa Maldiva”, poručio je Muicu pred svojim pristalicama ne navodeći direktno nijednu stranu zemlju.

Koalicija koja je podržala Muiza obećala je da će prekinuti vojno prisustvo Indije koja u arhipelagu Maldiva ima nekoliko osmatračkih aviona i oko 75 pripadnika vojske.

1 COMMENT

  1. Ako hocete da se rijesite stranih trupa morate traziti pomoc od Dodika.Dodik je damno protjerao strane trupe tako da se o njima vise ne smije ni pricati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here