commons.wikimedia/Bjoertvedt
Fabrika Fijata u Kragujevcu

Italijansko-američki proizvođač automobila “Fijat Krajsler” saopštio je da je privremeno prekinuo proizvodnju u fabrici u Kragujevcu, zbog širenja koronavirusa u Kini iz koje kompanija kupuje delove za audio-sisteme.

Portparol kompanije saopštio je da je do obustave proizvodnje automobila “fijat 500L” u Kragujevcu došlo “zbog dostupnosti određenih delova iz Kine” i da je došlo do smetnji u snabdevanju delovima za audio-sisteme.

Izvršni direktor kompanije Majk Menli izjavio je prošle nedelje da bi usled smetnji u proizvodnji auto-delova u Kini moglo doći do smanjenja učinka u jednoj od evropskih fabrika u periodu između dve i četiri nedelje.

Rojters piše da će narednih nekoliko nedelja biti ključno za proizvođače automobila, s obzirom na činjenicu da se delovi iz Kine koriste u proizvodnji nekoliko miliona vozila širom sveta.

Kineska pokrajina Hubej, koja je epicentar zaraze novim virusom korona, glavno je središte proizvodnje i isporuke auto-delova.

Zbog širenja koronavirusa, kompanija “Hjundai” je ranije suspendovala proizvodnju u Južnoj Koreji. “Hjundai” i “Kia motors” saopštile su da će od ove nedelje postepeno povećavati proizvodnju, dok se nastavak proizvodnje u Kragujevcu očekuje do kraja meseca.

1 COMMENT

  1. Dok su imali prodaju i radilo se u tri smene nije bilo ni virusa ni vrucine a ni zime.e,sada kad potraznja opala a oni se setili za korona virus.klasicna prevara i smejurija.bravo za zabare.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here