Foto; Tanjug/AP

Holandski biciklista, Matje van der Poel doživeo je težak pad na današnjem nadmetanju u mauntin-bajkingu, koji je mogao da se završi i znatno teže da se nije zaustavio u pravom trenutku. U suprotnom bi završio u provaliji sa verovatno znatno težim povredama od onih zbog kojih je primljen danas u bolnicu u Tokiju.

On se u trenutku pada nalazio na petom mestu u vodećoj grupi takmičara, ali je pri skoku sa ivice jedne stene izgubio težište i poleteo napred. Pao je direktno na zemlju, povredio se, a onda nastavio da klizi nizbrdo, dok su ostali biciklisti prolazili pored njega na uskoj planinskoj stazi.

Uprkos teškom padu, on je nastavio da vozi, ali je digao ruke jedan krug pre kraja trke, pošto je bol bio neizdrživ i zbog čega je morao da ode na rentgen kako bi proverio da li je njegov kuk na mestu. Inače, Van der Poel je bio glavni favorit da osvoji zlatnu medalju i ostalim takmičarima iz njegove selekcije nije bilo jasno kako Matje nije bio upoznat sa činjenicom da je daska bila uklonjena.

Na treningu je na tom mestu bila postavljena mala drvena daska, koja je omogućavala bezbedniji spust. Međutim, na dan takmičenja je odlučeno da se ona ukloni (?!) i Holanđanin je zaboravio na to.

– Teško je reći, ali pričali smo o tome na ručku danas – rekao je njegov kolega iz reprezentacije, Vader.

Van der Poel je potom na Tviteru potvrdio da je imao impresiju da će drvena daska ipak biti tu tokom trke.

– Nisam bio svestan toga. Kada smo prvi put prolazili stazom, ona je bila tu. Samo sam načuo da su je uklonili na test-trci – napisao je Van der Poel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here