M. Karović
Savo Štrbac

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“ Savo Štrbac ističe da je i 24 godine od operacije „Oluja“ najgora mržnja mladih Hrvata prema Srbima. 

– Velika je indoktrinacija društva. Trebalo bi država Hrvatska kroz obrazovanje, vaspitanje i medije da menja stvari – rekao je Štrbac za RTS.

Štrbac kaže i da će se ispuniti cilj koji je zacrtao nekadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tuđman koji je rekao da ce se srpsko pitanje rešiti kada njihov udeo u ukupnom broju stanovnika bude manji od tri odsto.

– U Hrvatsku su se vratili samo stari zbog penzija, sa kojim i dalje imamo velikih problema – navodi Štrbac.

– Kad vam oduzmu stan, kucu, a ne obnove, gde da se vratite. I kad se nešto uradi, to je na kašičicu, a mora se i živeti od nečega – napominje Štrbac.

Kako navodi Štrbac, obišao je izbegle Srbe po Evropi, Australiji, SAD.

„Većina bi se vratila u svoj zavicaj, ali za povratak Hrvatska pravi probleme. Hrvati su vrlo mudro, još početkom 90-tih smislili način bez oružja prisile Srbe da odu. Od Krajine pa do Prištine to je bila najduža izbeglička kolona od Drugog svetskog rata – ističe Štrbac.

Na pitanje da li su zaboravljeni izbegli u „Oluji“, Štrbac podseća da se do pre četiri godine obeležavala samo u crkvama, a od tada se održavaju i državne manifestacije.

– Dosta se rešilo u poslednje vreme, iz Komesarijata za izbeglice kažu da još 17.000 ljudi čeka na stambeno zbrinjavanje – navodi Štrbac.

Ukazuje da zadatak „Veritasa“ još nije završen.

– Ja sam još u ratu, popisujem žrtve, nisu sve ni popisane. Desio se raspad sistema kao u Republici Srpskoj Krajini koja se preko noći raspala. Ovo nije običan posao, on je misionarski, u nedostatku državne administracije neko mora da popisuje. Suočavamo se sa manipulacijama države Hrvatske, čak i kada imamo imena žrtava – napominje Štrbac.

4 KOMENTARA

  • „ПА ДАЛИ ЈЕ ТО МОГУЋЕ“
   Ви крвати сте стварно најхрабрији народ на свету. Ал не зато што се никог не бојите већ зато што се ничег не стидите! Ви сте брука од хомосапиенса, колике ви комплексе имате од Српског народа је невероватно, то би требало да постане сопствена наука у психологији, да је Фројд жив сигурно би се позабавио тим питањем. Ви сте народ МРЖЊЕ она је ваше биће она вас прожима без ње сте НИКО!!!
   Оставите се нас већ једном за свагда…

 1. СРБИ СЕ ЈОШ УВЈЕК СТРАШНО ПРОГОНЕ У ХРВАТСКОЈ
  ВЕЛИКО ХВАЛ ВЕРИТАСУ ЗА ИЗУЗЕТАН РАД ,ХРВАТИ И ОНАКО ПОКУШАВАЈУ ДА ИЗМЈЕНЕ ИСТОРИЈУ , АЛИ ЋЕ МОРАТИ ВРАТИТИ ОТЕТУ СРПСКУ ИМОВИНУ

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime