Tanjug
Dragan Vasiljković

Direktor DIS “Veritas” i član Tima odbrane kapetana Dragana kaže da je potpuno nejasno na osnovu čega su hrvatske vlasti Draganu Vasiljkoviću izrekle meru zabrane od deset godina ulaska na tle Evropske unije.

– Te odluke nije bilo ni u presudi, ni u odluci o puštanju na slobodu. To može biti samo policijska odluka koja mu je uručena čim je izašao iz zatvora. Kontaktirao sam više advokata iz Hrvatske i niko ne zna o čemu se radi. Pretpostavljam da su iskoristili odrednicu zakona koja se već primenjuje za sve osuđene za šverc migranata, ali te kazne nikada nisu bile veće od pet godina. Kapetanu Draganu ništa ne znači ni da su ga proterali na 100 godina jer
nije ni planirao da se vraća u Hrvatsku.

Prema njegovim rečima činjenica da je proteran iz Hrvatske umnogome je promenila i proceduru njegovog dolaska u Srbiju.

– U slučaju transfera, dve policije se dogovore i ta osoba se preuzima na granici. Kada je reč o proterivanju te saradnje nema i hrvatska policija može da ga ostavi na bilo kom delu granice sa Srbijom. Iskreno, plašim se da je upravo to urađeno. Prema hrvatskim medijima, Vasiljković je ušao u Srbiju u 9.30 časova, ali još nikoga nije kontaktirao, a bio je dogovor da nas pozove. Plašim se da je odmah prebačen u karantin u Moroviću koji je najbliže odredište svima koji tokom pandemije korona virusa dolazi iz pravca Hrvatske – ističe Štrbac.

Ni Vasiljkovićevi advokati iz Hrvatske ne znaju ništa više.

Njegov glavni pravni zastupnik Slađana Čanković kaže da ne zna na osnovu koje zakonske odredbe je njenom klijentu uručeno rešenje o proterivanju, jer ona to rešenje nije dobila.

– Ne znam bukvalno ništa više od vas. Iz medija sam saznala da je pušten, iz medija sam saznala i da je proteran.

Bio je dogovor da mi se javi kada pređe granicu, ali to još nije učinio – kazala je u kratkom telefonskom razgovoru za “Vesti” Slađana Čanković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime