A. Čukić

Stručnjaci za automobile odabrali su najbolje polovne automobile na američkom tržištu po kategorijama.

To je sjajna vest za sve koji žele da kupe polovni automobil: izaberite pravu marku i model sa pravom istorijom vozila i velike su šanse da će mu preostati još mnogo milja, piše Best Life.

– Današnji automobili, ako se sa njima dobro postupa, mogu da odu mnogo dalje nego ranije – kaže Kris Pajl, stručnjak za automobile. “Strah od 100 hiljada milja više ne postoji kao nekad. Automobili sada lako mogu da dođu do 200.000 i više”, objašnjava on.

Odredite budžet

Pajl kaže da postoji mnogo različitih faktora koje treba uzeti u obzir pre kupovine polovnih automobila. Prvo treba da procenite svoj budžet, osnovne potrebe i način života. Kada suzite pretragu na tip vozila koje ispunjava vaše zahteve, možete početi da istražujete i upoređujete vrednosti automobila, kako trenutne tako i projektovane.

Pitate se koje automobile je najbolje kupiti polovne? Ovo su najbolji američki izbori stručnjaka.

Najbolji mali automobili

Mark Beneke, suvlasnik Vestland Auto Sales, kaže da su njegove omiljene male limuzine za kupovinu polovnih Tojota korola, Honda Civic i Mazda 3.

– Korole su jedno od retkih vozila koje smo voljni da kupimo i preprodamo posle ove godine i ograničenja kilometraže za naš poslovni model – kaže Beneke.

– To je zato što ova vozila imaju toliko dobre rezultate kod nas da spadaju u posebnu kategoriju. Zahtevaju malo održavanja, bezbedni su, efikasni u potrošnji goriva i, iznad svega, pouzdani – dodaje.

Međutim, ako cenite formu više od funkcije, Beneke kaže da Civic spaja stil i performanse.

– Honda je takođe zauzela pristup koji je više orijentisan na udobnost i počela je da ugrađuje pakete za zabavu i naprednu tehnologiju u svoja nedavna vozila bez žrtvovanja ukupnog kvaliteta izrade Civica – primećuje on.

Što se tiče vrlina Mazde 3, Beneke kaže da su napravljene da traju: „Njihove mehaničke komponente su visokog kvaliteta i izdržljive. Lake su i jeftine za održavanje, imaju odličnu ekonomičnost goriva, mnogo prostora i imaju više nego dovoljno snage da budu veoma udobne za vožnju.“

Najbolji srednji i veliki automobili

Kada su u pitanju automobili srednje veličine, Pajl i Beneke se slažu: Honda Accord, Honda Civic, Toiota Camri i Mazda 6 su među najboljim automobilima za kupovinu polovnih auta.

Prema Benekeu, Accord je odličan automobil za kupovinu polovnih automobila, jer Honda pravi kozmetički privlačna vozila bez žrtvovanja pouzdanosti.

– Ona nude puno prostora, veliku ekonomičnost goriva, elegantan i sportski stil i pouzdan kvalitet – kaže on.

Beneke takođe objašnjava da je Mazda 6 odličan automobil za kupovinu ako tražite polovni, uprkos tome što je manje poznat brend među američkim potrošačima. „Utvrdili smo da su ovo jedna od limuzina pune veličine koja nudi najveću vrednost. Ima cenu vozila američke proizvodnje, dok se može pohvaliti dobro poznatom pouzdanošću stranih vozila.“

Beneke naziva Camri izuzetno pouzdanim vozilom koje je godinama steklo i održalo svoju reputaciju. On primećuje da je to jedno od vozila na koje se čini da najmanje utiče amortizacija: „Ovo može ostaviti utisak da plaćate više; međutim, to je samo početni trošak jer ukupna pouzdanost, niski troškovi održavanja i buduća vrednost preprodaje sve to preokreću i čine ovo veoma isplativom opcijom.”

Najbolje terensko vozilo

U zavisnosti od pejzaža u kojem živite, nabavka terenskog vozila može biti jednostavna. Beneke preporučuje kupovinu polovnih Subarua umesto drugih marki.

– Ako živite u oblasti sa neravnim terenom, bilo koja Subaru linija je savršen izbor – kaže Beneke. „Oni imaju dugogodišnju reputaciju za snagu i izgrađeni su sa visokim kvalitetom na umu. Da ne spominjemo da je pogon na sve točkove teško pobediti.“

Najbolji mali i srednji SUV

Ako tražite polovni kompaktni SUV, Beneke hvali Hiundai Santa Fe i Hiundai Tuson.

– Santa Fe i Tuson su se pokazali kao izuzetno pouzdana i čvrsta vozila. Imaju odličnu bezbednosnu ocenu, nude mnogo prostora, laki su i pristupačni za održavanje i pružaju odličnu efikasnost goriva. Tokom godina videli smo da ova vozila imaju dobre rezultate u poređenju sa drugim uporedivim SUV za našu klijentelu – kaže on za Best Life.

On takođe kaže da je Ford Ekplorer napravio velike korake tokom godina.

– Stariji Eksploreri su bili solidna opcija, ali kada ih je Ford proširio 2011. godine, postali su potpuno novo polje za igru – objašnjava Beneke. „Sada su obezbedili SUV koji može da zadovolji potrebe prosečne američke porodice bez potrebe za sagorevanjem tone goriva. To je veoma udoban, svestran i ekonomičan korišćeni SUV.“

Najbolji SUV pune veličine

Ako tražite polovni SUV pune veličine, Beneke kaže da nećete biti razočarani sa Chevi Tahoe ili GMC Iukon.

– Ako vam je potreban dodatni prostor i treći red sedišta, Tahoe ili Iukon su vaš najbolji izbor. Motori i menjači na njima su napravljeni da traju i pružaju dovoljno snage da vožnja bude glatka i udobna, čak i sa punom kabinom. Imaju jaku vrednost preprodaje, bezbednosne ocene i na njima je lako raditi, što ih čini visokim čak i sa većom kilometražom, a mi smo otkrili da su ovi SUV sigurniji izbor od većine njihovih konkurenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here