Facebook/IndeksOnline

Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je danas da je bivši pripadnik OVK koji je priveden u Albaniji, oslobođen.

Ona je navela da je nakon što je pročitala objavu Hisnij Gucatija, o pritvaranju bivšeg borca Oslobodilačke vojske Kosova Murteza Kastratija, odmah kontaktirala albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja.

Prema njenim rečima, Cakaj je brzo reagovao i pojasnio da je Kastrati zaustavljen radi provere i pušten, javila je prištinska televizija Kljan Kosova.

– Neprihvatljivo je da se Srbija pred međunarodnim predstavnicima pretvara da je navodno konstruktivna prema Kosovu, dok čim se zatvore vrata takozvanog dijaloga, nezakonite akcije protiv Kosova se nastavlja – rekla je Haradinaj Stubla, prenosi Kosovo onlajn.

Ona je navela da zahteve Srbije preko Interpola albanske vlasti moraju ažurirati “tako da odražavaju političku i pravnu stvarnost Kosova” i dodala da će raditi zajedno sa organizacijama koje su potekle iz rata tako da kosovska vlada, odnosno ministarstvo spoljnih i unutrašnjih poslova, albanskim vlastima stave na raspolaganje spiskove veterana Oslobodilačke vojske Kosova.

3 COMMENTS

  1. Odmah lobirati u interpolu da albanija stiti teroriste i lobirati za izolaciju albanije iz interpola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here