M. Karović - Vesti

Beogradski studenti ostaće u domovima, uz nalaženje rešenja za povećanje epidemioloških mera. Prvobitno je kao jedna od mera najavljeno da će studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kao jednu od mera da će studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni jer je prestonica žarište koronavirusa.

Posle razgovora Vučića i studenata, pronađeno je rešenje, objavio je RTS. Studenti će ostati u domovima, uz pojačane epidemiološke mere.

Studenti iz beogradskih studentskih domova prethodno su izašli iz njih u znak protesta posle najave da će domovi biti zatvoreni u sklopu novih mera u borbi protiv koronavirusa.

Studenti su se okupili ispred svih beogradskih studentskih domova.

Najveća okupljanja studenata su bila u Studentskom gradu, ali i u Studentskom domu „4. april“, gde su nezadovoljni studenti izašli i blokirali Ulicu Vojvode Stepe.​ Blokiran je bio i Bulevar kralja Aleksandra, gde su se okupili studenti iz doma „Lola“.

Kolona studenata uputila se iz više pravaca ka Skupštini Srbije.​

 

Studentski domovi zatvarani su već jednom, sredinom marta, u okviru epidemioloških mera. Ponovo su otvoreni dva meseca kasnije uz mere ograničenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here