Studenti ponovo u štrajku

0

 

"Ukoliko po završetku javne rasprave izmenama i dopunama Zakona budu nametnuta rešenja koja su na štetu studenata, i sam ću kao student prorektor tražiti podršku Studentskog parlamenta UB i drugih asocijacija studenata, a u krajnjem slučaju organizovaćemo i protest", rekao je Popović Tanjugu.

Oko hiljadu studenata Ekonomskog i Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju UB, posle protestne šetnje centralnim ulicama Beograda, uz podršku studenata Matematičkog, Filozofskog i Fakulteta političkih nauka, predalo je nešto pre 14 časova Ministarstvu prosvete listu zahteva.

Akademci traže da posle 4. godine studija dobiju zvanje "diplomirani", da svim studentima na osnovnim akademskim studijama bude zagarantovano mesto na master studijama, zatim da se vrati apsolventski staž posle odslušane 4. godine i da se budžetske kvote popunjavaju bez obzira na broj osvojenih bodova, rekao je Tanjugu jedan od organizatora protesta Nenad Bučevac, sa Ekonomskog fakulteta.

Bučevac je naglasio da će studenti čekati odgovor iz Ministarstva prosvete do kraja aprila, u suprotnom, ukoliko ne bude udovoljeno njihovim zahtevima, akademci će organizovati generalni protest 24. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here