pixabay.com

Konačno su stigli rezultati najrealnijeg istraživanja o veličini muškog polnog organa do sad.

Ovo istraživanje bi moglo da otkloni dugotrajne zablude o veličini penisa i ublaži glavobolje muškaraca širom sveta. Naučnici su merili penise više od 15.000 muškaraca širom sveta i utrdili su da ne postoji nikakva veza između veličine stopala ili dlanova i dužine “ponosa”, a prosečna dužina uspravnog penisa je malo veća od 13 centimetara.

Iako se mnogi upoređuju s “prosečnom” dužinom, teško je precizno utvrditi koji je to broj zapravo. Kao što je istaknuto od strane naučnika, to je uglavnom zato što se većina studija oslanjala na ono što muškarci sami prijave, što često nije realno. Kako bi zaobišli ovaj problem i dobili pouzdaniji skup podataka, tim britanskih naučnika je odlučio da napravi merenja koja su obavljali zdravstveni radnici koji su sledili standardizovan merni postupak.

Ona su uključivala merenja obima (u korenu ili u sredini) i dužine (od stidne kosti do vrha glavića) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15.521 muškarca iz raznih zemalja sveta, prenosi 24 sata.hr.

Utvrđeno je da je opušteni penis dugačak 9,16 cm, dok je prosečni uspravni penis 13,12 cm. Što se tiče obima, pokazalo se da je prosečni obim opuštenog 9,31 cm, a 11,66 cm uspravnog. Utvrđeno je i da su muškarci s penisima na ekstremnim krajevima spektra mnogo ređi. Na primer, samo pet muškaraca na svakih 100 ima uspravni penis duži od 16 cm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here