Štutgart zove Prosinečkog?!

0

Kako javljaju pojedini mediji u Nemačkoj i Hrvatskoj, legendarni prvotimac i nekadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki mogao bi da dobije šansu u Bundesligi jer se nalazi među najozbiljnijim kandidatima da nasledi Tomasa Šnajdera na klupi Štutgarta!

Rođen u Šveningenu
Ukoliko Robert Prosinečki dobije posao, ta odluka biće na neki način i simbolična, s obzirom na to da je rođen u Šveningenu, predgrađu Štutgarta, a da je prve fudbalske korake napravio u Štutgarter Kikersima, pre nego što se sa 10 godina preselio u Zagreb i počeo da trenira u Dinamu.

Kao i kada je odlazio u turski Kajzeri, Robert Prosinečki bi u Nemačkoj imao spasilačku misiju, s obzirom na to da se popularne "švabe" nalaze u velikoj krizi – u poslednjih 10 utakmica imaju devet poraza (osam u nizu), i nalaze se u opasnoj zoni, pošto dele pretposlenje mesto s Hamburgerom i Frajburgom (poslednji Braunšvajg ima tri boda manje). Sve su to razlozi zbog kojih je rastanak s trenerom Tomasom Šnajderom prilično izvestan.
– Mi nismo klub koji donosi odluke preko noći. Nalazimo se u teškoj situaciji, ali će Tomas voditi ekipu u subotu, protiv Ajntrahta iz Braunšvajga – izjavio je predsednik "švaba" Bernd Vahler.
Nemački mediji, međutim, tvrde da je Šnajder već bivši, i da su čelnici kluba uveliko u potrazi za njegovim naslednikom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here